PROJECTE CUIDEM ELS GRANS

En col·laboració amb l’Institut Català de la Salut i l’Ajuntament de Mataró. Aquest projecte està funcionant a Mataró des de 2011. Es demanen recursos econòmics per fer-lo créixer i que se’n pugui benefciar més gent gran.

La Fundació Lotus Blau va posar en funcionament un projecte d’acompanyament i suport a gent gran (més grans de 60 anys), que té difcultats per valer-se per si mateixa. Aquest projecte de voluntariat ofereix a les persones interessades que es trobin soles, per la seva edat, per la seva situació familiar i social, etc., l’oportunitat de compartir una estona amb una altra persona, ja sigui passejant o parlant. Es tracta de cuidar els grans acompanyant-los en la seva solitud, que tinguin algú amb qui parlar, donar-los suport en la fase final de la seva vida si no tenen ningú amb qui compartir-la.

Moltes persones grans es troben molt soles. Davant les retallades socials que hi ha, la Fundació vol promoure la mobilització ciutadana per donar suport humà i ajudar que tots estiguem una mica més connectats.

Tot sovint la gent gran queda segregada per part de la societat a causa de la pèrdua de fortalesa física. La nostra societat té tendència a valorar molt aquesta fortalesa, així com la joventut, i a pensar que la gent gran fa nosa, per la seva lentitud i mancança de recursos físics. La Fundació Lotus Blau promou la revaloració d’aquesta part de la societat. Es vol establir una relació humana en què les dues parts en surtin beneficiades i puguin aprendre de l’experiència, doncs, si bé la vellesa no fa necessàriament la saviesa, l’experiència de tota una vida pot ajudar molt als que encara han d’experimentar les diferents fases d’una vida llarga. De la mateixa manera que hi ha fam al món perquè deixem que sigui així (per manca de generositat), hi ha persones que viuen en la soledat, perquè nosaltres també ho permetem. Potser algunes persones adultes hi volen fer alguna cosa, són sensibles al tema i voldrien actuar, però no troben el camí per arribar a fer-ho.

La Fundació Lotus Blau crea el camí perquè aquells que vulguin donar-se una hora a la setmana, ho puguin fer. Aquest servei s’ofereix gratuïtament als beneficiaris, la gent gran.

Aquest projecte està pensat per servir tota la comarca del Maresme.

La Fundació Lotus Blau treballa en col·laboració amb l’Institut Català de la Salut (ICS) i els Serveis Socials de diferents Ajuntaments de la Comarca per contactar amb les persones grans que es puguin beneficiar del projecte.